Polttoaineveroa täytyy laskea!

On kulunut neljä kuukautta Venäjän laajan rintaman hyökkäyksestä Ukrainaan. Sota syö kärsivällisyyttä. Kaikista pahiten kärsivät ukrainalaiset. Kymmenet tuhannet sotilaat ja tuhannet siviilit ovat antaneet henkensä. Lisäksi tuhansia siviilejä on haavoittunut…. Read more »

Tervetuloa Suomeen – ja byrokraattiseen digimaailmaan

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on johtanut jopa 6 miljoonan ihmisen pakenemiseen muihin maihin. Heistä arvioidaan noin 40 000–80 000 päätyvän Suomeen. Olen viime kuukausina seurannut läheltä sitä byrokratian myllyä, jonka läpi pakolaiset joutuvat kulkemaan…. Read more »

Päivittäistavarakauppa – aikamme oligarkit

Kotimaisen elintarviketuotannon tilanne on erittäin vakava. Energiahinnat ovat moninkertaistuneet, lannoitehinnat taivaissa, eläinrehusta on pulaa. Pankit eivät tule viljelijöitä vastaan. Tämä kaikki tilanteessa, jossa kevään kylvöt ja syksyn sadot globaalilla tasolla… Read more »

Ukrainalaisten vastaanotto vaatii viranomaisilta uusajattelua

Sota Ukrainassa järkyttää suomalaisia. Aiempiin sotiin ja pakolaiskriiseihin verrattuna monen on helppo samaistua ukrainalaisten tilanteeseen jopa niin vahvasti, että tilanne herättää vanhemmassa väestössä eläviä sotamuistoja ja että kriisipuhelinlinjoille tulee puheluita… Read more »

Kesän 2022 sato on tärkein sitten 1940-luvun

Jo nyt on selvää, että sotatoimet Ukrainan maaperällä tulevat nostamaan ruoan hintaa kaikkialla. Sodan humanitaarisia seurannaisvaikutuksia on pelottavia kuvitellakaan. Ukraina on erittäin tärkeä viljan viejä muun muassa Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään…. Read more »

Emme seiso suojassa kun talvituuli tuivertaa maailmalla

Eduskunnan kevätkausi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Rutinoitunut poliitikko osaa kenties odottaa pikkuhiljaa alkavaa ensi kevään eduskuntavaalien alkusoittoa. Sen sijaan oli haastavampaa ennakoida, että uutissivut nyt tässä mittakaavassa täyttyisivät erittäin vakavista… Read more »

Enemmän hyvinvointia, vähemmän hallintoa

Aluevaalit lähestyvät ja kuten niin usein vaalien alla, on poliittinen keskustelu pitkälti jämähtänyt yksittäisiin kiistankapuloihin. Se on haaste erityisesti uusien ja tuntemattomien vaalien kynnyksellä, sillä nyt kaikkien kansalaisten huomion tulisi… Read more »

Presidentti Niinistön tärkeä huomio

Tämän viikon tiistaista oli kulunut 82 vuotta talvisodan syttymisestä. Sota alkoi, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen 30. marraskuuta 1939. Taistelu kesti 105 päivää. Itsenäisyyden puolustaminen vaati suuria uhrauksia. Yli 25 000… Read more »