”Olen työtön”

      2 kommenttia artikkeliin ”Olen työtön”

Nykypäivän Suomessa on monia, jotka ahdistuneena joutuvat vastaamaan  ” olen työtön”, kun heiltä kysytään ”mitä sinä teet työksesi ?

Hyvin koulutettuja, päteviä moniin tehtäviin, vielä pitkää työkokemusta omaavia – mutta mitä hyötyä siitä hyvästä, kun ei löydy vapaita, haettavia työpaikkoja?

Ainoa asia, joka voi olla pahempi kuin herätyskellon soitto varhain aamulla, on jos sen ei tarvitsisi soida.

Korkea työttömyysaste on inhimillisten resurssien tuhlausta. Yksi motiivi työntekoon on tietenkin raha. Mutta vähintään yhtä tärketä on, että ihminen saa kuulua johonkin yhteisöön, saa tuntea olevansa tarpeen ja saa tuntea tyytyväisyyttä siitä että hoitanut tehtävänsä hyvin.

Ihmisarvoa ei pidä mitata työsuorituksissa, kuinka paljon me ansaitsemme tai mitä saamme aikaan. Mutta työ- tai toimenkuva on tärkeä osa elämäämme. Siksi työttömyys on torjuttava kaikin keinoin.

Suuryritykset, usein julkisesti noteeratut pörssiyhtiöt, automatisoivat ja saneeraavat parantaakseen kilpailukykyään ja optimoidakseen voittomarginaaleja. Suurin osa uusista työpaikoista on viime vuosina syntynyt pk-yrityksissä. Siksi poliittisessa päätöksenteossa tulee keskittyä työllistämiskynnyksen alentamiseen pk-yrityksissä.