Östman: Palestiinan valtion tunnustaminen olisi virhe – merkitsisi terrorismin hyväksymistä

      Kommentit pois päältä artikkelissa Östman: Palestiinan valtion tunnustaminen olisi virhe – merkitsisi terrorismin hyväksymistä

TIEDOTE 7.10.2014

Ruotsin sosiaalidemokraatit ovat pitkään puhuneet palestiinalaisvaltion tunnustamisen puolesta. Tämän vuoksi ei ollut yllättävää, että Ruotsin pääministeri Stefan Löfven menneellä viikolla ilmoitti, että Ruotsin aikoo ensimmäisenä EU-maana tunnustaa Palestiinan valtion. Israelissa pelätään Ruotsin toimien leviävän laajemmalle. Pelko on valitettavasti osoittautunut aiheelliseksi. Jo eilen ulkoministeri Tuomioja totesi, että pohjoismailla on ollut tapana tehdä näissä asioissa yhtenäisiä linjavetoja. Myös ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Salolainen puhui valmiudesta analysoida mahdollisuutta.

Tähän mennessä Suomi on noudattanut EU:n linjaa, jonka mukaan Palestiinan valtio tunnustetaan vain jos ja kun rauhansopimus Israelin ja palestiinalaisen osapuolen välillä on saavutettu. Myös Israelin valtion turvallisuuden takaaminen on ollut tärkeää sekä Suomelle että EU:lle. Tämä edellyttää, että palestiinalaishallinnon johto ja Hamas tunnustavat Israelin oikeuden olemassaoloon juutalaisena valtiona. Toistaiseksi tästä ei ole nähty ainuttakaan todistetta. Hamas on terroristijärjestö, jonka ääneen lausuttuna tavoitteena on Israelin tuhoaminen. Palestiinalaisten hallinnoimilla alueilla asuville lapsille syötetään päivittäin antisemitististä opetusta. Toimivan valtion ei tulisi perustua vihaan.

Jos Suomi seuraisi Ruotsin linjaa, olisi se katastrofaalinen petos, ei vain Israelia vastaan​​, vaan myös suhteessa EU:n politiikkaan tunnustaa Palestiinan valtio. Epädemokraattisen palestiinalaisen valtion tunnustaminen, jolta puuttuu aito ymmärrys ja kunnioitus ihmisoikeuksia kohtaan ja juutalaisten naapuriensa rinnakkaiseloa kohtaan, lähettää erittäin huolestuttavan viestin Euroopalle. Viestin, joka tarkoittaa terrorismin tukemista ja antisemitistin edistämistä.

Tämä ei kuulosta terveeltä ulkopolitiikalta. Siksi sanon ministeri Tuomiojalle ja kansanedustaja Salolaiselle: Unohtakaa ajatus, että Suomi tunnustaisi Palestiinan valtion, niin kauan kuin Hamasin tavoitteena on tuhota juutalaiset ja Israel. Kristillisdemokraatit eivät hyväksy, että Suomi tukee terroristijärjestöjä!

Lisätietoja:

Peter Östman

+358 0505121845