Östman: Sudenpyynnin rajoittaminen ei saa vaarantaa kansalaisten oikeutta henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja kotirauhaan

      Kommentit pois päältä artikkelissa Östman: Sudenpyynnin rajoittaminen ei saa vaarantaa kansalaisten oikeutta henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja kotirauhaan

TIEDOTE 22.10.2014

Kansanedustaja Peter Östman jätti keskiviikkona kirjallisen kysymyksen sudenpyynnin poikkeuslupien myöntämisedellytyksiä koskien.

Suomen riistakeskus, jolla on oikeus poikkeuslupien myöntämiseen, hylkäsi syyskuussa poikkeuslupahakemuksen kuuden suden pyyntiin Toholammille. Lupaa haettiin karjankasvatukselle aiheutuvan erityisen merkittävän vahingon ehkäisemiseksi ja yleisen turvallisuuden vaarantumisen perusteella. Alueelta on heinä-elokuussa dokumentoitu neljä karjatalousvahinkoa, joissa sudet ovat tappaneet 19 siitosuuhta, yhden karitsan ja yhden vasikan. Alueella on lisäksi vuoden 2014 aikana kirjattu 41 susihavaintoa, joista 17 on kirjattu pihojen tai tuotantotilojen läheisyydessä.

–      Poikkeuslupahakemuksen hylkääminen tällaisessa tilanteessa ei mielestäni noudata perustuslain säännöksiä kansalaisten henkilökohtaisen turvallisuuden ja kotirauhan takaamisesta. Riistakeskuksen tulisi jatkossa arvioida huolellisemmin poikkeuslupien myöntämisen tarpeellisuus, jotta kansalaisten perusoikeudet voidaan turvata, toteaa Östman.

Lisätiedot:

Peter Östman

050-5121845