Peter Östman: Tarvitsemme innovatiivisia kasvuyrityksiä

      Kommentit pois päältä artikkelissa Peter Östman: Tarvitsemme innovatiivisia kasvuyrityksiä

TIEDOTE 5.11.2014

– Edellinen lama Suomessa nujerrettiin panostamalla osaamiseen, tutkimukseen, uuteen teknologiaan, kansainvälistymiseen, yhteistyöhön ja kilpailukyvyn vahvistamiseen. Niin on nytkin tehtävä, totesi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitämässään KD:n ryhmäpuheenvuorossa talousvälikysymyskeskustelussa.

Kristillisdemokraattien mielestä ratkaisu ei ole lisävelan otto, vaan parempi kilpailukyky.

– Siinä ei puhuta vain palkkakustannuksista vaan myös tuottavuudesta ja laadusta, jotka edellyttävät innovaatioita. Tarvitsemme suuntautumista niihin aloihin, joilla voimme olla maailman parhaita globaalissa työnjaossa. Vahvoja kasvun alueita löytyy digitalisaation, puhtaan teknologian, biotalouden, robotisaation sekä terveysteknologian alueilla.

Uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksissä. Niiden toimintaedellytyksiä on parannettava vähentämällä niitä kuormittavaa byrokratiaa ja yleiskuluja.

– Pienten ja mikroyritysten sisältä voi syntyä merkittäviä innovaatioita, joiden riskirahoitukseen tulee löytyä tukea. Tekesin ja Teollisuussijoituksen yrityshautomo-kasvurahasto-toiminnassa tulee siirtää painopistettä pieniin ja mikroyrityksiin, osallistua pilotointi- ja demonstrointihankkeiden rahoitukseen ja innovaatioiden suojaamiseen. Uuden hankintalain kautta tulee lisätä tilauksia innovatiivisilta kasvuyrityksiltä. KD:n eduskuntaryhmän mielestä ei tarvita uutta kasvurahastoa uusine hallintohäkkyröineen, vaan nykyisten rahastojen tehostamista.

Kristillisdemokraatit pitävät tärkeänä, että nykyinen hallitus saa maaliin sote-uudistuksen.

– Tarvitsemme yhteen hiileen puhaltamista ja tekemisen meininkiä, sanoi Peter Östman.

Lisätietoja:

Peter Östman

p. 050 512 1845