Peterin joulukalenteri luukku 12 – Lasse Hautala, kesk

Joulukalenterin 12. luukussa esittelen jälleen kansanedustajan Pohjanmaalta. Hänen setänsä Sauli oli 70-80 –luvuilla kolme vaalikautta Kristillisen Liiton kansanedustaja Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Saulin veljenpojan Lasse Hautalan tapasin ensimmäisen kerran Brysselin käytävillä 90-luvun lopulla, kun Lasse työskenteli europarlamentaarikko Kyösti Virrankosken avustajana.

Lasse Hautala valittiin eduskuntaan vuonna 2003. Viime vaalikaudella hän tuli minulle paremmin tutuksi. Olemme seuranneet ja työskennelleet usean alueellisen ja paikallisen infrastuktuurihankkeen puolesta. Tällä vaalikaudella minulla on ollut mahdollisuus tutustua häneen vielä paremmin, sillä olemme kummatkin eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan ja sen hallinto- ja turvallisuusjaoston jäseniä.

Eräs monivuotinen yhteistyöprojekti on ollut valtion rahoituksen ajaminen Pohjanmaan vientiosuuskunta Viexpolle. Muun muassa säännöllisten kontaktiemme ja keskustelujen kautta Lassen ja hänen puoluetoverinsa Kauko Juhantalon kanssa olemme ensi vuodelle onnistuneet kasvattamaan valtionrahoitusta Viexpolle.

Lasselle tyypillistä on se, ettei hän puhu turhanpäiten. Mutta kun asiat tulevan päätöksentekoon, hän tuo esille kantansa. Tämän vuoksi hänen mielipiteitään myös yleensä kuunnellaan tarkasti. Lassella on hyvä huumorintaju ja hän on kaikin puolin mukava kollega.

Toivotan Lasselle ja hänen perheelleen rauhallista joulun aikaa!

———————————————————————————————————

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/