Peterin joulukalenteri luukku 14 – Sari Tanus, KD

Tänään 14. luukusta aukeaa ryhmätoverini, joka on ensimmäisen kauden kansanedustajia. Hän on vuosia taistellut syntymättömien lasten oikeuksien puolesta. Viime vaalikaudella hän vieraili eduskunnassa yhdessä hoitoalalla työskentelevien kollegojensa kanssa. Hoitohenkilökunnan omantunnonvapauden edistämistä koskeva kampanja oli alkanut. Hän on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sari Tanus, omantunnonvapauskansalaisaloitteen toinen vireille laittaja.

Ensimmäinen vaikutelmani Sarista oli, että hän työskenteli hyvin määrätietoisesti ja selkeällä vakaumuksella hoitohenkilökunnan omantunnonvapauden ja syntymättömien lasten puolesta. Jonkin aikaa myöhemmin hän asettui Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaaksi. Vaikka Sari ei aiemmin ollut työskennellyt politiikan parissa, pärjäsi hän erittäin hyvin useissa TV-haastatteluissa. Sen jälkeen kun olin seurannut tällaisia TV-esiintymisiä, tajusin että hänellä oli hyvät mahdollisuudet tulla KD:n seuraavaksi kansanedustajaksi Pirkanmaalta. Ja niin hänet 2015 valittiin eduskuntaan.

Sari on uskollinen kutsumukselleen ja vakaumukselleen. Hänellä on myös taito nopeasti paneutua erilaisiin poliittisiin aiheisiin. Sari on kollega, joka työskentelee sekä aivoillaan että sydämellään. Pari vuotta sitten Sari diagnostisoi nopeasti minulla alkaneen silmäsairauden. Hänen ansiostaan sain lähetteen ja hoitoa ajoissa. Olen edelleen tuosta avusta kiitollinen!

Toivon Sarille ja hänen perheelleen rauhallista joulua!

——————————————————————————————————————-

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/