Peterin joulukalenteri luukku 15 – Kari Uotila, Vas

Viidennentoista lukuun takaa löytyy kokenut kansanedustaja. Tapasimme ensimmäisen kerran eduskuntavaalien jälkeen 2011. Vaaleja seurasivat pitkät hallitusneuvottelut, jossa me molemmat istuimme talous-ja veroasioiden työryhmässä. Olemme tällä kaudella työskennelleet yhdessä eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa ja verojaostossa.

Kari Uotila, Uotuksikin kutsuttu, työskenteli pitkään telakkateollisuuden parissa ennen kuin tuli valituksi eduskuntaan. Hänen työkokemuksensa myötä tulleet hyvät neuvottelutaitonsa pääsivät oikeuksiinsa myös hallitusneuvotteluissa. Kari pysyy aina asiallisena ja ystävällisenä. Hän ei ärsyynny vastapuolen erilaisista näkemyksistä. Kari on kollega ja ystävä, josta on helppo pitää.

Toivotan Karille ja hänen perheelleen Rauhallista joulua!

—————————————————————————————————————-

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/