Peterin joulukalenteri luukku 16 – Krista Mikkonen, Vihreät

16. luukku avautuu Pohjois-Karjalan edustajalle, jota en ole vielä kovin pitkään tuntenut. Olemme kollegoja myös ryhmäpuheenjohtajina ja juuri tässä ryhmän vetäjän roolissa olen Krista Mikkoseen tutustunut. Ryhmäpuheenjohtajat tapaavat varsin säännöllisesti ja näissä yhteyksissä muodostaa varsin nopeasti kuvan kollegoistaan. Vaikka Krista on vasta ensimmäisen kauden kansanedustaja, on hänellä pitkä kokemus poliittisesta päätöksenteosta.

Aiemmassa ammatissani vierailin usein Joensuussa. Viime kesänä oli jälleen asiaa tähän kauniin maakunnan ”pääkaupunkiin”. Yhteinen keskusteluaiheemme politiikan lomassa tuppaa usein liittymään juuri Pohjois-Karjalan suurenmoisen kauniiseen luontoon. Krista on maanläheinen ja yhteistyöhaluinen kollega.

Toivon Kristalle ja hänen perheelleen rauhallista joulua!

—————————————————————————————————————

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/