Peterin joulukalenteri luukku 18 – Aila Paloniemi, Kesk

Tänään, 18. joulukuuta, esittelen vieruskaverini eduskunnan täysistuntosalista. Aila Paloniemi on Keski-Suomen vaalipiiristä Jyväskylästä, ja hän on ollut eduskunnassa vuodesta 2003. Vaikka emme toimi samassa valiokunnassa, istumajärjestyksen ansiosta olemme tutustuneet lähemmin. Ailalla on työtausta Ylen toimittajana. Vaimoni tavoin hän on koulutukseltaan lastentarhanopettaja, mikä on tarjonnut yhteisiä keskustelunaiheita. Aila on mukana useissa lasten hyvinvoinnin puolesta toimivissa yhdistyksissä. Arvostan Ailan sitoutumista perhepolitiikan kysymyksiin.

Kyyjärvellä syntyneellä Ailalla on sukujuuret Vimpelistä ja miellä on yhteinen esi-isä Strang-Spangar`n suvussa. Samalla rivillä Ailan oikealla puolella istuu eduskunnan sukututkimusryhmän puheenjohtaja Tapani Tölli, jolta vuosi sitten me Ailan kanssa saimme tietää näistä yhteisistä sukujuuristamme.

Ailalla on lähes joka päivä pöydällä sisupastilliaski. Usein kysyn, mitä kuuluu meidän yhteiselle pastilliyhtiölle. Aila ymmärtää tämänkin huumorin ja siihen sisältyvän vihjauksen ja tarjoaa sisuja minullekin. Kiitos pastilleista ja yhteistyöstä.

Rauhaisaa joulua Ailalle ja hänen perheelleen!

——————————————————————————————————————

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/