Peterin joulukalenteri luukku 19 – Päivi Räsänen, kd

Tänään, 19 joulukuuta, esittelen kollegan, jonka olen tuntenut ja jonka kanssa olen työskennellyt pitkään. Hänellä on lisäksi syntymäpäivä tänään. Ensimmäisen kerran tapasin Päivi Räsäsen Jyväskylän puoluekokouksessa. Luulen, että se oli hänen toisen edustajakautensa alussa.

Päivi valittiin puoluejohtajaksi 2004 ylimääräisessä puoluekokouksessa Tampereella. Samassa puoluekokouksessa minut valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi. Tässä roolissa teimme yhteistyötä vuoteen 2009 asti, jolloin minut valittiin puoluesihteeriksi. Päivistä tuli 2011 sisäministeri ja samalla minusta tuli eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Näiden tehtävien vuoksi yhteistyömme oli tiivistä ja olemme oppineet tuntemaan toisemme hyvin.

Päivi on vahva persoona, joka pelottomasti puolustaa asiaansa. Tehtävänsä sisäministerinä hän hoiti bravuurilla. Monet kollegat muista puolueista antoi hänelle myös erinomaisen arvosanan.

Harvat poliitikot jaksavat tehdä töitä samalla tahdilla kuin Päivi tehtyään niin pitkän uran eduskunnassa. Se kertoo siitä, että hänellä on palo tehtävään – motivaatio on yhä samalla tasolla, kuin hänen aloittaessaan uransa. Kunnioitettava saavutus!

Onnea syntymäpäivän johdosta Päivi Räsänen!

Toivotan lisäksi Päiville ja hänen perheelleen Rauhallista Joulua!

————————————————————————————————————-

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/