Peterin joulukalenteri luukku 21 – Mats Löfström, Åländsk Samling

21. luukku menee Ahvenanmaalle. Mats Löfström valittiin eduskuntaan 2015 Åländsk Samlingin ehdokkaana. Ennen valintaansa Mats työskenteli Brysselissä, avustaen ensin Carl Haglundia ja sitten Nils Torvaldsia.

Vaikkemme istukkaan samoissa valiokunnissa on luonnollista, että keskustelemme meille yhteisistä aiheista ja haasteista. Elinkeinokysymykset ovat tärkeitä Ahvenanmaalle ja Pohjanmaalle. Näissä kysymyksissä meillä on helppoa löytää yhteinen näkemys. Mielestäni Mats Löfström on lyhyessä ajassa löytänyt paikkansa eduskunnassa. Matsin positiivinen perusasenne saa useimmiten hyvän vastaanoton muistakin puolueista. Hän on tärkeä sillanrakentaja Ahvenanmaan ja Suomen välillä.

Toivotan Matsille perheineen Rauhallista Joulua!

—————————————————————————————————————-

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/