Peterin joulukalenteri luukku 22 – Sari Essayah, kd

Joulukalenteri lähestyy vuoden loppua. Mukana loppukirillä meillä on KD:n puheenjohtaja Sari Essayah. Ennen poliittista uraansa hän kuului yleisurheilun maailmanhuipulle. Hänen urheilu-uransa kruunattiin MM-kullalla Stuttgartissa 10 km kävelyssä ja seuraavana vuonna hänestä tuli Euroopan mestari samassa lajissa Helsingin kotikisoissa.

Sari tuli mukaan kuntapolitiikkaan 90-luvulla. Tapasin Sarin ensimmäistä kertaa kuntapoliittisessa seminaarissa Jyväskylässä. Yksi veteraanipoliitikoistamme, KD:n aiempi puheenjohtaja Esko Almgren, kommentoi hänen puhettaan, että kyllä tuo nuori nainen tulee menemään pitkälle myös politiikassa. Esko oli oikeassa. Sari valittiin eduskuntaan Varsinais-Suomen vaalipiiristä 2003. Se oli iso saavutus, kun ottaa huomioon, että Sari on kotoisin Savosta, Lapinlahdelta.

Vuonna 2007 Sari valittiin KD:n puoluesihteeriksi. Ehdimme työskennellä pari vuotta intensiivisesti yhdessä, sillä toimin noina vuosina puolueen varapuheenjohtajana. Vuonna 2009 Sari valittiin Euroopan parlamenttiin erittäin kovalla henkilökohtaisella äänimäärällä, lähes 54 000 ääntä. Valintansa jälkeen minä siirryin hänen paikalleen puoluesihteeriksi. Läheinen yhteistyömme jatkui luontevasti hänen ollessaan EU parlamentissa.

Vuonna 2015 Sari palasi Suomeen ja eduskuntaan ja valittiin KD:n puoluejohtajaksi. Sari hoitaa tehtäväänsä sydämellä ja sielulla. Hän on myös valmis pistämään itsensä likoon, isoissa ja pienissä kysymyksissä.

Sarin kaltaisen ihmisen kanssa on helppo tehdä töitä. Uskon, että KD:n kannatuksella on vielä kasvun varaa. Sari ansaitsee paljon suuremman kannatuksen. Ja se tulee. Pikku hiljaa.

Rauhallista Joulua Sarille ja perheelle!

————————————————————————————————————

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/