Peterin joulukalenteri luukku 23 – Suomen Eduskunta

PETERIN JOULUKALENTERI – KANNUSTA KAVERIA. SUOMI 100 YHDESSÄ

Suomi 100 johdosta olen tänä vuonna tehnyt joulukalenterin, jossa esittelen osan kollegoistani eduskunnan eri puolueista. Tähän asti olen esitellyt 22 kollegaa. Tänään 23 joulukuuta kaikki mahtuvat mukaan.

Tehtyäni kuusi vuotta töitä Suomen eduskunnassa olen huomannut, että poliittinen ilmapiiri on muuttunut kovemmaksi. Kritiikki ja kovat sanat ovat osa arkea. Täytyykö se olla niin? Ei tarvitse. En voi muuttaa toisia. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja samalla antaa jotain yhteisöllemme. Meillä ei ole sama mielipide kaikista kysymyksistä. Mutta kaikki kansanedustajakollegat ovat omalla tavallaan hienoja ihmisiä.

Suomen 100-vuotisjuhla on meidän sukupolvemme tärkein juhlavuosi. Riippumatta vaikeista ajoista, suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehnyt yhteisiä päätöksiä.

Juhlavuosi on antanut meille mahdollisuuden ymmärtää menneisyyttä, kokea vuosi yhdessä ja antaa Suomen tulevaisuudelle suunta. Historiamme sisältää surua ja ilonaiheita. Veteraanimme puolustivat itsenäisyyttä. Toinen maailmansota ja maan jälleenrakennus yhdisti kansaa. Teimme sen yhdessä.

Meille, jotka tänä päivänä teemme työtä eduskunnassa, on annettu tehtäväksi varjella sitä arvokasta perintöä minkä olemme saaneet. Uskon, että meillä kaikilla on aihetta pysähtyä ja miettiä tätä. Miettiä miten parhaimmalla mahdollisella tavalla toimimme suhteessa perustuslain 31 § ” Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä”.

Toivotan kaikille kollegoille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Huomenna aukeaa 24:s ja viimeinen luukku. Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/