Peterin joulukalenteri – luukku 24

      Ei kommentteja artikkeliin Peterin joulukalenteri – luukku 24

Tänä vuonna ehdin esitellä 22 kollegaa joulukalenterissani. Eilen olivat kaikki kollegat kokoontuneina ryhmäkuvaan, joka otettiin juhlaistunnon yhteydessä 5.12.

Tänään, joulukuun 24. päivänä, ajattelin esitellä kaikkein luotettavimman työtoverin. Sain oppia tuntemaan Hänet jo lapsena. Hän on uskollisesti kulkenut vierelläni 56 vuoden ajan. Vaikka en ole muistanut Häntä kaikkina päivinä. En ole sanonut edes hyvää huomenta Hänelle joka päivä. Sellainen käytös on tavallista myös ihmisten välillä.

Joskus olen haavoittanut lähimmäisiäni. Se tarkoittaa, että olen samalla haavoittanut Häntä. Hän haluaa että olisimme ystävällisiä toisillemme. Tiettyinä ajanjaksoina elämässäni olen lähestulkoon jättänyt Hänet huomioimatta. Silti Hän on ollut uskollinen minulle. Antanut anteeksi ja unohtanut. Ajatelkaa millainen ystävä ja työtoveri! Tänään vietämme Hänen syntymäpäiväänsä. Jeesus on maailman vapahtaja ja ihmisen paras ystävä. Hän haluaa kulkea kanssamme myös ensi vuonna!

Matteuksenevankeliumin 20: 25-28 (teksti tämän vuoden Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa)

Mutta Jeesus kutsui heidät luokseen ja sanoi: ”Te tiedätte, että hallitsijat ovat kansojensa herroja ja maan mahtavat pitävät kansoja valtansa alla.Niin ei saa olla teidän keskuudessanne. Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja. Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.

Filippiläiskirje 2:1-4

Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta, niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta.

Rauhallista Joulua ja Siunattua Uutta Vuotta!

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä olen omassa joulukalenterissani esitellyt upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 22 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/