Peterin joulukalenteri luukku 13 – Anne Louhelainen, Sin

Peters Julkalender Anne Louhelainen

 

Lucian päivää vietetään perinteisesti 13. joulukuuta. Perinne on tullut Suomeen Ruotsista, ja päivää juhlitaan erityisesti Suomen ruotsinkielisillä alueilla. Lucian legenda on peräisin Italian Sisiliasta. Lucia tuo valoa ja iloa vuoden pimeimpään aikaan.

Tänään haluan esitellä kollegan vasta perustetusta Sinisten ryhmästä. Hän on Anne Louhelainen, jonka työhuone on Pikkuparlamentissa samassa kerroksessa kuin omani. Opin tuntemaan Annen viime kaudella toimiessani eduskunnan suuressa valiokunnassa, jossa hän tuolloin toimi perussuomalaisten edustajana.

Anne on iloinen ja sosiaalinen persoona, joka haluaa olla kaikkien ystävä. Hänellä on myös hyvä huumorintaju. Tämän vuoksi kysyin, haluaisiko Anne edustaa Lucia tämän vuoden joulukalenterissani. On hyvä uskaltaa ylittää kielirajoja ja oppia uusia traditioita. Tämä koskee kumpaakin kieliryhmää. Erilaisten traditioiden ja kulttuurien tunteminen vähentää ennakkoluuloja. Me olemme kaikesta huolimatta ”yksi kansa, jolla on kaksi kansalliskieltä”. Hyvää Lucian päivää.

Annelle ja hänen perheelleen toivon rauhallista Joulua!

——————————————————————————————————————

Peterin joulukalenteri – kehutaan edustajakaveri päivässä

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden kollegoiden kanssa eri puolueista. Suomi 100 juhlavuoden hengessä tulen omassa joulukalenterissani esittelemään upeiden työtovereiden joukosta valitsemani 24 kollegaa ja heidän hyviä puoliaan, kertoo KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman.
– Poliittinen ilmasto on muuttunut kovemmaksi näiden kuuden vuoden aikana, jonka olen ollut eduskunnassa. Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla, vaan keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan. Emme voi muuttaa toisiamme, itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, hän toteaa.
– Emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä. Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vietetään teemalla ”Yhdessä”. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja antaa suuntaa Suomen tulevalle kehitykselle. Historiamme sisältää surua ja iloa. Veteraanit puolustivat itsenäisyyttämme. Oman rakkaan isänmaan puolustaminen ja sen jälleenrakentaminen yhdistivät kansaamme. Edeltävät sukupolvet tekivät sen yhdessä.

Seuraa joulukalenteriani blogissani sivulla
http://www.peterostman.fi/fi/