Miten reagoisimme jos Hamas päivittäin ampuisi rakettejaan Suomeen?

      Kommentit pois päältä artikkelissa Miten reagoisimme jos Hamas päivittäin ampuisi rakettejaan Suomeen?

Euroopan poliitikot ryntäsivät tuomitsemaan Israelin yritystä pysäyttää laittoman laivueen pääsyä Gazaan.

Useat Euroopan johtajat ryntäsivät nopeasti tuomitsemaan Israelin yritystä estää laittoman laivueen pääsemästä Gazaan. Tämän he tekivät ennen kuin tiedot ja videokuvat osoittivat, että yhdessä aluksessa olleita ja itsensä ihmisoikeusaktivistiksi kuvaavat, olivat aseistettuja ja hyökkäsivät Israelin sotilaita vastaan.

Israel oli useita päiviä ennen tapahtumaa julkisesti tarjonnut, että laivue tarkastetaan, jonka jälkeen laivueen avustuskuorma päästetään Gazaan.

Tästä huolimatta monet vastustajat syyttävät nyt Israelia hurjilla syytöksillä ja että he ovat estäneet humanitaaristen tarvikkeiden tuonnin Gazaan.

Nämä väitteet ovat selvässä ristiriidassa tositietojen valossa, jos tarkistetaan kuinka paljon tukea Israel säännöllisesti toimittaa Gazaan, ja mitä se merkitsee käytännössä Gazalaisille:

• Viimeisten 18 kuukauden aikana Israel on antanut yli miljoona tonnia humanitaarisia tarvikkeita Gazan kansalle – se vastaa lähes yksi tonni jokaista miestä, naista ja lasta kohtaan Gazan alueella.

• Yksin vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana(tammi-maaliskuu), Israel antoi 94500 tonnia tarvikkeita Gazaan. Toisaalta saatetaan helposti unohtaa, mitä se todella merkitsee gazalaisille.

Avustuserä sisälsi mm.:
o 40000 tonnia vehnää – jolla saa 53 miljoonaa leipää;
o 2760 tonnia riisiä – joka vastaa 69 miljoonaa annosta;
o 1987 tonnia vaatteet ja jalkineet – paino-arvoltaan esim. 3,6 miljoonaa paria farkkuja
o 553 tonnia maitojauhetta ja vauvanruoka – joka on yli 3.1 miljoonan päiväannosta esim. kuuden kuukauden ikäisille vauvoille.
Tämä heijastaa sitä pitkänjänteistä työtä, joka Israel on tehnyt massiivisen ja kattavan avustuksen avulla, Gazan siviileeille, mutta kylläkin samalla rajoittaen Hamasin mahdollisuuksia tuoda lisää ohjuksia, ammuttavaksi kohti Etelä-Israelin kaupunkeja.

Yksin vuonna 2009 Israel avusti seuraavasti:
o muslimien pyhän päivän, Ramadan, ja Eid al-Adha aikana, Israel lähetti noin 11000 eläintä Gazaan – riitää esim. 8,8 miljoonaa ateriaan;
o yli 3000 tonnia hypokloriittipohjaista ainetta, Gazan vedenpuhdistukseen varten – se riittää puhdistamaan 60 miljardia litraa vettä
o 4883 tonnia lääketieteellisten laitteiden ja lääkkeiden tuonti Gazaan – paino vastaa yli 360000 ensiapupakkausta.

Kysymys kuuluu: miten toimisimme – ja mitä toimenpiteitä me vaatisimme johtajiltamme, jos Hamas päivittäin ampuisi rakettejaan Suomeen?