Vad göra när det politiska hemmet brinner?

      Kommentarer inaktiverade för Vad göra när det politiska hemmet brinner?

”Mitt politiska hem har brunnit ner”. Så sa många av de som beslöt lämna sitt politiska hem efter sannfinländarnas partidag i Jyväskylä.

Då ett hem byggs behövs en arkitekt, en byggare och en husvärd. När det sannfinländska hemmet byggts, så har utrikesminister Soini fungerat i alla dessa tre roller. Bygget har under de 20 åren utvidgats i flera etapper. Husvärden har vart fjärde år bjudit in till hemfester. (Valår) Hemmet och familjen har fått många nya medlemmar. Farten vid hemfesterna har ibland varit hög.

Jag önskar ställa en fråga till er ministrar, vars politiska hem nu brunnit: märkte ni inte i något skede att brandvarnarna redan länge alarmerat? Tänkte ni inte heller på att installera sektionerande branddörrar för att hindra elden att sprida sig till andra delar av huset och för att förhindra en totalförstörelse? Och ännu en fråga: funderade ni i något skede på att installera säkerhetslås för att förhindra den finländska motståndsfronten (suomen vastarintaliike) att stjäla ur ert hem?
Minister Terho tyckte att frågorna var berättigade men medgav att han inte hade något bra svar på frågorna.