Peters julkalender 1.12.2017

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender 1.12.2017

Idag öppnar vi den första luckan. Den utvalda riksdagskollegan den 1:a december är från grannstaden i norr, från Karleby. Våren 2003 träffade jag Jutta Urpilainen första gången. Det var i samband med riksdagsvalskampanjen när vi deltog båda i ett valmöte i Himango. Den unga klassläraren lyckades bli vald till riksdagen. Fem år senare blir hon partiordförande. Efter riksdagsvalet 2011 valdes hon till finansminister. Mitt under finanskrisen. En uppgift hon skötte på ett ypperligt sätt. Vi hade ett gott samarbete med Jutta när hon var minister. Perioden 2011-2015 var jag medlem i riksdagens stora utskott. Jutta besökte utskottet så gott som varje vecka, ibland flera gånger per vecka, för att få förhandlingsmandat inför finansministrarnas möte i Bryssel. Jag var positivt överraskad hur snabbt hon lärde sig nya saker. Hon rönte snabbt respekt också bland kollegerna i Bryssel.

Som privatperson är Jutta en jordnära människa. Glad och utåtriktad. Jag har också haft förmånen att lära känna hennes man Juha. Lycka till Jutta och Juha i rollen som föräldrar till er lilla pojke! God Jul!

Xxxxxxxx

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.

– Jag har haft förmånen att jobba dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.

– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.

– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER på adressen

www.peterostman.fi