Peters julkalender 2.12.2017

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender 2.12.2017

Idag öppnar vi den andra luckan i julkalendern. Nu står Timo Kalli i tur. I samband med EU-valkampanjen 2004 hade KD:s dåvarande partiordförande Bjarne Kallis inhandlat en gammal travhäst. Hästen Forilla hade en dopingdom hängande över sig. Nästa steg var att hästen skulle slaktas. Kallis köpte hästen och istället för slaktkniven fick den följa med på EU-valturnen. Vi anlände med hästekipaget till Helsingfors och tog ut hästen framför riksdagens trappa. Centerns dåvarande gruppordförande Timo Kalli skulle sko hästen. Jordbrukaren Kalli är också en hängiven hästkarl. Med van hand skodde han hästen inför TV-kamerorna, medan jag matade Forilla med morötter.

Under den förra regeringsperioden var Centern i opposition medan mitt parti var med i regeringen. Jag lade då märke till Timos konstruktiva sätt att debattera. Han argumenterade och ställde frågor, alltid med en lågmäld och saklig ton.

Den här perioden är Timo ordförande i finansutskottet, samt medlem i skattedelegationen. Som medlem av dessa organ har jag fått stifta närmare bekantskap med Timo. Jag beundrar hans sätt att leda våra möten. Alltid saklig och rättvis. Både hans livserfarenhet och politiska erfarenhet inger trygghet.

Önskar Timo och hans familj en Fridfull Jul!

xxxxxx

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.

– Jag har haft förmånen att jobba dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.

– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.

– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER på adressen

www.peterostman.fi