Peters julkalender 4.12.2017

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender 4.12.2017

Idag öppnar vi den 4:e luckan. Denna gång är det en kollega från vänsterpartiet i tur, deras riksdagsgrupps ordförande Aino-Kaisa Pekonen. Aino-Kaisa är också, tillsammans med sin mor, en av de bärande krafterna i kommunalpolitiken i Riihimäki. Jag lärde mig känna Aino-Kaisa under åren 2008-2009 när jag jobbade som partisekreterare. Hon var då 2:a viceordförande för vänsterpartiet. Vi satt båda i VR:s förvaltningsråd. År 2011 invaldes vi samtidigt till riksdagen.

Aino-Kaisas styrka är hennes sociala kompetens. Hon har en uppriktig vilja att komma överens med folk. Möter gärna och försöker lyssna till gräsrötterna. En fin kollega, både som riksdagsledamot och gruppordförande.

Fridfull Jul till Aino-Kaisa och hennes familj!

xxxxxx

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.

– Jag har haft förmånen att jobba dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.

– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.

– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi