Peters julkalender 5.12.2017

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender 5.12.2017

Igår presenterade jag en kollega från Tavastland. Idag, den 5:e december, tar vi åter en resa till Österbotten. Jag vill presentera en kollega som jag mötte första gången på gågatan i Jakobstad. Den var en kall lördag i slutet av mars 2011. Riksdagsvalkampanjen var inne på slutrakan. De politiska partierna hade kampanjtälten på rad och kandidatteamen delade ut valbroschyrer och förplägning. I KD:s valtält grillade vi Peter’s Burgare åt besökarna. ”Lyckligtvis” hade jag inte haft ”orsak att träffa” den sannfinländske polismannen Reijo Hongisto tidigare, men tänkte att det kan ju vara bra att bli bekant. Jag bjöd in Reijo för att smaka mina hamburgare. Den storväxte polismannen tackade genast ja. Det var -15 grader och blåste kalla vindar. När Reijo fick sin burgare tog han av sig mössan förrän han började äta. En av mina grillmästare noterade gesten och sade åt Reijo hur mycket han uppskattade denna artighet. Reijo svarade genast: ”min mamma har lärt mig att man ska uppskatta maten och aldrig äta med mössan på. Varken inom- eller utomhus”.

Jag fick genast bra kontakt med Reijo. Efter att invalet i riksdagen har den positiva bilden av Reijo förstärkts. Han är tydlig i sina åsikter. Ärlig och rakt på sak. Vi är båda medlemmar i jord- och skogsbruksutskottet. Vi har gemensamma frågor som vi driver och har samma åsikt när det gäller problemet med den överstora populationen av skarvar, vargar och sälar. Reijo, som numera hör till de blå, är en genuin österbottning som värnar om livet på landsbygden.

Önskar Reijo med familj en Fridfull Jul!

xxxxxx

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.

– Jag har haft förmånen att jobba dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.

– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.

– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi