Peters julkalender lucka 8 – Kari Tolvanen, saml.

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender lucka 8 – Kari Tolvanen, saml.

Den 8:e luckan öppnas. Idag presenterar jag en jämngammal kollega. Vi valdes samtidigt in i riksdagen 2011. Vi kände inte varandra från tidigare. Perioden 2011-2015 lärde jag mig känna honom mera på avstånd, men uppfattade honom som en rakryggad och modig man. Polisen som något år tidigare blev rikskändis genom sitt jobb som undersökningsledare i samband med grova våldsbrott och bekämpningen av kriminella ligor i huvudstadsregionen. Polisen som blev riksdagsledamot, Kari Tolvanen.

Förutom sina meriter från polisyrket, har Kari också gjort sig känd som en röst för utsatta mänskor. Stigit upp för barn och åldringar som utsätts för misshandel. Han förespråkar också mera resurser för mentalvården. Sedan 2014 fungerar Kari som ordförande för Centralförbundet för Mental Hälsa.

Under riksdagens renovering, sammanträdde vi tillfälligt i Sibeliushusets sal. Jag hade förmånen att sitta bredvid Kari i dryga 2 år. I många frågor har vi en samsyn.
Det som jag uppskattar mest är Karis varma personliget. Hans sinne för humor gjorde det också lättare att ibland delta i långa kvällsmöten.

Fridfull Jul till Kari & familj

________________________

FINLAND 100 TILLSAMMANS

PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.
– Jag har haft förmånen att jobba dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.
– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.
– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi