Peters julkalender lucka 13 – Anne Louhelainen, Blå

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender lucka 13 – Anne Louhelainen, Blå

Peters Julkalender Anne Louhelainen

Lucia dagen firas traditionellt den 13. december. Traditionen kom till Finland från Sverige och firas särskilt i svenskfinland. Lucia legenden härstammar från Sicilien i Italien. Lucia bringar ljus och glädje under årets mest mörka tid.

Jag väljer idag att presentera en kollega från det nybildade blåa partiet, Anne Louhelainen. Anne, tidigare sannfinländare, har sitt arbetsrum på samma våning som jag. Jag lärde känna Anne senaste period från arbetet i riksdagens stora utskott där hon var hon en av sannfinländarnas representanter. Anne är en glad och social person som vill vara vän med alla. Hon har också bra sinne för humor. Därför frågade jag Anne om hon kan vara Lucia representant i årets julkalender. Det är bra att våga gå över språkgränserna och lära sig nya traditioner. Detta gäller för oss i båda språkgrupperna. Att bekanta sig med olika traditioner och kulturer minskar fördomar. Vi är trots allt ”ett folk med två nationalspråk”. Trevlig Lucia-dag!

Tillönskar Anne och hennes familj en Fridfull Jul!

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.
– Jag har haft förmånen att jobba dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.
– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.
– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi