Peters julkalender – lucka 24

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender – lucka 24

Jag hann presentera 22 kolleger i min julkalender detta år. Igår, den 23 december, fanns alla kolleger församlade på den gruppbild som togs i samband med riksdagens jubileumsplenum den 5.12.

Idag, den 24 december, väljer jag att presentera den mest pålitiliga arbetskollegan. Jag fick lära känna Honom redan som barn. Han har trofast vandrat vid min sida i 56 år. Trots att jag inte kommit ihåg Honom varje dag. Inte ens hälsat god morgon åt Honom varje dag. Sådant beteende är inte helt ovanligt mellan oss vanliga mänskor heller.

Ibland har jag också sårat mina medmänskor. Det betyder att jag också sårat Honom. Han vill att vi ska visa godhet mot varandra. Under vissa tider i livet har jag så gott som nonchalerat Honom. Ändå har Han varit lojal mot mig. Förlåtit och glömt. Tänk vilken vän och arbetskollega. Idag firar vi Hans födelsedag. Jesus är hela världens frälsare och mänskans bästa vän. Han är den allra bästa arbetskollegan som vi får ta med oss in i det nya året!

Matteus 20:25-28 ( text vid riksdagens självständighetsgudstjänt 6.12.2017)

Men Jesus samlade dem och sa: Här i världen uppträder kungarna som tyranner, och de som har makt trycker ner dem som står under dem. Men så får det inte lov att vara bland er. Den som vill vara ledare måste vara de andras tjänare. Och den som vill vara störst måste tjäna som slav. Ni måste ha samma inställning som jag har, för Människosonen har inte kommit för att bli betjänad, utan för att själv tjäna. Ja, jag har kommit för att ge mitt liv och på så sätt göra många fria.

Filipperbrevet 2: 1-4

Om det alltså finns tröst genom Kristus, uppmuntran från kärleken och gemenskap från Anden, om det finns ömhet och medkänsla, gör då min glädje fullkomlig genom att visa enighet. Lev i samma kärlek, eniga i tanke och sinnelag, fria från självhävdelse och fåfänga. Var ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Tänk inte bara på ert eget bästa utan också på andras.

Fridfull Jul och ett Välsignat Nytt År!

 

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 har jag i min julkalender presenterat 22 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.
– Jag har nu jobbat dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.
– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.
– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi