Peters julkalender lucka 23 – Finlands riksdag

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender lucka 23 – Finlands riksdag

PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER . FINLAND 100 TILLSAMMANS

Med anledning av Finland 100 har jag i år gjort en julkalender där jag presenterat en del av mina kolleger från olika partier. Fram tills idag har jag presenterar 22 kolleger. Idag, den 23:e december, ryms ni alla med.
Efter att ha jobbat dryga 6 år i Finlands riksdag har jag noterat att det politiska klimatet blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap. Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men alla riksdagskollegerna är fina mänskor på sitt sätt.
Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut.
Jubileumsåret har gett oss en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och visa riktningen för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det tillsammans.
Vi som idag jobbar i riksdagen har en skyldighet att ta vara på detta dyrbara arv från tidigare generationer. Jag tror att vi alla har skäl att stanna upp och tänka på hur vi på bästa sätt gör det i förhållande till grundlagens 31:a § som lyder ”Riksdagsledamöterna skall uppträda sakligt och värdigt och utan att kränka andra”.

Önskar alla kolleger en Fridfull Jul och ett Gott Nytt År!

Imorgon öppnas den 24:e och sista luckan. Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi