Peters julkalender lucka 22 – Sari Essayah, kd

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender lucka 22 – Sari Essayah, kd

Julkalendern närmar sig dagen med stort D. Med i spurtstriden har vi KD:s partiordförande Sari Essayah. Före hom kom med i politiken hörde Sari till världseliten inom friidrotten. Hennes karriär kröntes med VM guld I Stuttgart på 10 km gång. Året därpå blev hon europamästare i samma gren på hemmaplan i Helsingfors.

Sari engagerade sig i kommunalpolitiken på -90-talet. Jag träffade Sari första gången på ett kommunalpolitsikt seminarium i Jyväskylä. En av våra veteranpolitiker, KD:s tidigare partiordförande Esko Almgren, kommenterade efter hennes anförande, att nog kommer denna unga dam att gå långt också inom politiken. Esko fick ganska snart rätt. Sari valdes till riksdagen från Egentliga Finlands valdistrikt 2003. Detta var en stor bedrift, med beaktande av att Sari är hemma från norra savolax, Lapinlahti.

År 2007 valdes Sari till KD:s partisekreterare. Vi han jobba ett par år intensivt tillsammans, eftersom jag under dessa år fungerade som viceordförande. År 2009 valdes Sari till Europaparlamentet med ett mycket högt personligt röstetal, nästan 54000 röster. Efter hennes inval till Europaparlamentet tog jag över som partisekreterare. Vårt täta samarbete fick en naturlig fortsättning genom hennes arbete i EU parlamentet.

År 2015 återvände Sari till Finland och riksdagen och valdes till KD:s partiordförande. Sari sköter sin uppgift med hjärta och själ. Hon är också beredd att sätta sig själv på spel, i både större och mindre frågor.

Det är lätt att samarbeta med en person som Sari. Jag tror ännu att understödet för KD har tillväxtpotential. Sari förtjänar ett betydligt större understöd. Men det kommer. Senast i nästa riksdagsval.

Fridfull Jul till Sari och hennes familj!

————————————————————————————————————-

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.
– Jag har nu jobbat dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.
– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.
– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi