Utrensning av kristna i Mellanöstern

      Kommentarer inaktiverade för Utrensning av kristna i Mellanöstern

Tarek Al-Khoury från Syrien besökte riksdagen i tisdags. Han mötte riksdagsledamöterna Tuomo Puumala och Peter Östman för att berätta om situationen i sitt hemland.

Marcus Birro, är en svensk-italiensk, författare och krönikör som bl.a. bloggar på Expressen och är kolumnist på Världen idag. I ett blogginlägg deklarerar han sin syn på situationen i Mellanöstern: Det pågår en utrensning av kristna i Mellanöstern, men ingen engagerar sig. Det är inget annat än ett muslimskt korståg. Kyrkor bränns och biskopar mördas. Folk drivs från sina hem för att de tror på Jesus. Folk engagerar sig i regnbågsparader, slåss för de homosexuella i Ryssland. Men få vågar säga något om den systematiska utrensningen av kristna, frågar sig Birro.

Hur är klimatet i Finland idag? Bland allmänhet och media finns också här en avoghet mot det kristna. Det märktes tydligt när minister Räsänen höll det beryktade talet på Folkmissionens sommarfest i år. Mediadrevet syftade till att ifrågasätta hennes lämplighet som minister, eftersom hon valde att tala andligt på ett andligt möte.

Kristna är idag den grupp troende i världen som är mest förföljd. Den sekulära median bemödar sig inte om att skriva många rader om de över 100 miljoner kristna som hotas till livet, mördas och drivs bort för sin tros skull.

Hitler talade om att han ville utrota judar hela 1930-talet och ingen trodde på honom. Iran har i 10 års tid, sagt klart och tydligt att de vill utrota Israel. Hur reagerar vi? Jag hoppas vi vågar tala om dessa problem, att kristna vågar uttala sig, samt också stå upp för kristna som lider i världen.