Valets första rond hade bara vinnare – i den andra finns det bara en – Sauli Niinistö!

      Kommentarer inaktiverade för Valets första rond hade bara vinnare – i den andra finns det bara en – Sauli Niinistö!

Valets första rond är över och det är tid att rikta blickarna mot den andra ronden. Före det några ord om gårdagens semifinal. Alla kandidater förtjänar ett tack, hittills har valet endast segrare.

Segrare 1. Allra först lyfter jag fram mitt partis egen kandidat, Sari Essayah, som gjorde en fantastisk kampanj. Tack vare kunskap och sakkännedom bevisade Sari att man kan även göra karriär inom ett litet parti och påverka den politiska inriktningen i republiken. Sari är dessutom en ytterst sympatisk person och jag tror att Finlands folk ännu hör mycket om henne och hennes göranden, både på den Europeiska- och inhemska politiska arenan.

Segrare 2. Sauli Niinistö hade ett fast och kunnigt grepp under hela kampanjen. Trots att trycket var enormt, på grund av gallupledarpositionen, stod han rakryggad ända in i mål.

Segrare 3. Paavo Väyrynen. Valets mest positiva överraskning. Paavo gjorde en ypperlig kampanj. Lyckades förbättra den egna imagen samtidigt som han gjorde det egna partiet en stor tjänst. Tack var kampanjen lyfte Väyrynen Centern tillbaka där det hör hemma. Ännu en gång – en fantastisk insats!

Segrare 4. Pekka Haavisto. En sympatisk person som vann många debattdueller genom sin sakliga diskussionsstil.

Segrare 5. Paavo Lipponen. Höll sig lugn och artig, trots urusla gallupsiffror. En fin man, men den politiska tidsepoken är nu förbi. Finländarna tackar den stora statsmannen!

Segrare 6. Timo Soini. Trogen sin stil i presidentsvalskampanjen. Talade klarspråk till folket på folkets vis.

Segrare 7. Paavo Arhinmäki. En modig vänsterförbundare av den yngre generationen. Ofta skarp i sina kommentarer, men genom en avslappnad debattstil.

Segrare 8. Eva Biaudet. En representant för det globala. En kvinna med stark kampvilja.

Segrare 9. Finlands folk. Alla fick rösta på en kandidat utgående från de egna värderingarna.

I den första ronden såg vi alltså bara segrare. I den andra kommer det att finnas bara en kvar – Sauli Niinistö!