En bra arbetsgemenskap genererar resultat

      Kommentarer inaktiverade för En bra arbetsgemenskap genererar resultat

Mjukvaruföretag Reaktor i Helsingfors valdes nyligen, för tredje gången i rad, till det bästa arbetsstället i Finland. Företaget är ett av Finlands mest framgångsrika IT-företag. Vad är det som gör en bra arbetsplats? ” Feelis, feelis och feelis”, utropade de anställda, i samband med prisutdelningsceremonin. 
Studier visar dock på att finländarnas illamående på arbetsplatserna håller på att förvärras. Enligt forskarna används rädsla och hets, alltmer i takt med att recessionen fortgår. 
En arbetsgivare, eller en chef, som använder rädslan som vapen, sågar enligt experterna alltid av den gren de sitter på. Den här metoden kan få mycket allvarliga konsekvenser. Enligt undersökningar leder metoden till att de anställda lamslås. Pliktkänslan mot arbetsgivaren och motivation sjunker, samtidigt som sjukfrånvaron ökar. De anställda passiveras om de känner att deras åsikter ignoreras och ingen lyssnar på dem. 
Arbetstagarna anser att den bästa arbetsplatsen är en sådan, där ledningen har implementerat strategin i organisationen. I sådana organisationer avspeglas också förmågan att leverera resultat. De anställda uppskattar om ledarskapet håller dem väl informerade om organisationsfrågor och förändringar. En sund och fungerande arbetsgemenskap kommunicerar på ett öppet sätt, människor våga prata om olika problem, och samarbetet fungerar.