Hur skulle vi agera om Hamas sköt raketer mot vårt land varje dag?

      Kommentarer inaktiverade för Hur skulle vi agera om Hamas sköt raketer mot vårt land varje dag?

Europeiska politiker fördömde Israels försök att stoppa den illegala flottiljen förrän man kände till fakta

Flera europeiska ledare var snabba med att fördöma Israels motkampanj senaste måndag vars syfte var att förhindra en illegal flottilj från att nå Gaza – långt innan information och videofilmer visade, att aktivisternas beskrivning om att det fanns människorättsaktivister ombord på ett av fartygen, i verkligheten visade sig bestå av beväpnade som våldsamt attackerade israeliska militärer.

Trots att Israel, flera dagar innan händelsen, offentligt erbjöd sig att inspektera och sedan överföra flottiljens biståndsmaterial till Gaza, har det nu lett till att många motståndare till Israel, kommer med vilda anklagelser om att humanitära förnödenheter är blockerade från att komma in i Gaza. Dessa påstående står i strid med verkligheten. Ta bara en titt på hur mycket stöd Israel regelbundet levererar till Gaza, och vad det innebär konkret för Gazainvånarna:

• Över en miljon ton humanitära förnödenheter levererades av Israel till folket i Gaza under de senaste 18 månaderna – det innebär nästan ett ton av stöd för varje man, kvinna och barn i Gaza.

• Enbart under första kvartalet 2010  (januari-mars) överlämnade Israel 94.500 ton förnödenheter till Gaza. Det är väldigt lätt att missa vad det faktiskt innebär för människorna i Gaza. Förnödenheterna omfattade:
o 40.000 ton vete – som räcker till 53 miljoner brödlimpor;
o 2.760 ton ris – som motsvarar 69 miljoner portioner;
o 1.987 ton kläder och skor – motsvarande en vikt på 3,6 miljoner par jeans
o 553 ton mjölkpulver och barnmat – motsvarande  3,1 miljoner dagsportioner för sex månaders babyn.
• Detta återspeglar en långsiktig insats av Israel, att leverera ett omfattande och brett utbud av stöd till Gazas civila, medan de samtidigt försökt begränsa möjligheten för Hamas att importera missiler som skjuts mot städerna i södra Israel.

Under år 2009 levererade Israel följande biståndsmaterial:
o Under de muslimska heliga dagarna av Ramadan och Eid al-Adha, skickade Israel 11.000 nötkreatur till Gaza – tillräckligt för att räcka till 8.800.000 måltider av nötkött;
o Mer än 3.000 ton hypoklorit levererades för vattenrening – som räcker till 60 biljoner gallon renat vatten
o Israel skickade 4.883 ton medicinsk utrustning och medicin till Gaza – motsvarande en vikt på över 360 tusen, innehållande bl.a första förbandslådor.

En nödvändig fråga för oss alla: Hur skulle vi agera – och vad skulle vi kräva av våra ledare, om Hamas skulle skjuta raketer mot vårt land varje dag?