Peters julkalender lucka 19 – Päivi Räsänen, kd

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender lucka 19 – Päivi Räsänen, kd

Idag, den 19 december, presenterar jag en kollega som jag samarbetat länge med. Hon har dessutom födelsedag idag. Första gången jag träffade Päivi Räsänen var på en partidag i Jyväskylä. Jag minns att det var i början av hennes andra riksdagsperiod.

Päivi valdes till partiordförande 2004 på en extra partikongess i Tammerfors. På samma kongress valdes jag till en av partiets viceordförande. I den rollen samarbetade vi fram tills 2009 när jag valdes till partisekreterare. 2011 valdes Päivi till inrikesminister och jag till riksdagsgruppens ordförande. På grund av dessa roller har vi av naturliga orsaker haft ett intensivt samarbete och lärt oss känna varandra rätt så bra.

Päivi är en stark personlighet. Hon är modig att stå upp för sin sak. Rollen som inrikesminister skötte hon med bravur. Många kolleger från olika partier ger henne också ett utmärkt betyg.

Det är få politiker som efter en så lång karriär i riksdagen orkar jobba i den takt som Päivi jobbar. Det är ett tecken på hon brinner för sin uppgift – motivationen är fortfarande på samma nivå, som när hon inledde sin karriär. En beundransvärd prestation.

Grattis på födelsedagen Päivi Räsänen!

Tillönskar Päivi och hennes familj en Fridfull Jul!

—————————————————————————————————————-

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.
– Jag har nu jobbat dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.
– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.
– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi