Peters julkalender lucka 20 – Arto Satonen, saml

      Kommentarer inaktiverade för Peters julkalender lucka 20 – Arto Satonen, saml

LIdag den 20 december gör jag åter en liten avvikelse från det normala och presenterar en av riksdagens andra vicetalmän. Före Arto Satonen valdes till vicetalman fungerade han som ordförande för samlingspartiets riksdagsgrupp. Det var i den rollen vi blev närmare bekanta, eftersom vi träffades i samma forum flera gånger per vecka.

Arto började sin politiska bana i kommunalpolitiken samma år som jag, år 1997. Han har suttit i riksdagen sedan 2003 och varit medlem i många olika utskott. Före Arto blev vicetalman hann vi också jobba en tid tillsammans i jord och skogsbruksutskottet, samt även i arbetsgruppen som reviderade Yle lagstiftningen.

Arto innehar kunskaper inom många politiska områden men han brinner speciellt för näringslivsfrågor och internationella frågor. Vi har alltså flera gemensamma intresseområden. Därför var jag glad när Arto senaste sommar infriade sitt löfte och kom på besök till min hemkommun Larsmo, samt för att bekanta sig med det Österbottniska näringslivet.

Arto har skött sitt uppdrag som vicetalman väldigt bra. Han är alltid korrekt och rättvis när han leder debatterna.

Jag tillönskar Arto en Fridfull Jul!

——————————————————————————————————————

FINLAND 100 TILLSAMMANS
PETERS JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER

– Jag har haft förmånen att jobba med många kolleger från olika partier. Med anledning av Finland 100 kommer jag i min julkalender att presentera 24 utvalda kolleger, säger KD riksdagsgruppens ordförande Peter Östman.
– Jag har nu jobbat dryga 6 år i Finlands riksdag. Det politiska klimatet har blivit tuffare. Kritik och hårda ord hör till vardagen. Måste det vara så? Nej, det behöver inte vara så. Jag kan inte ändra andra. Vi har alla möjligheter att påverka utvecklingen och samtidigt ge något till vår gemenskap, säger han.
– Vi har inte samma åsikt i alla frågor. Men riksdagskollegerna är alla fina mänskor. I min julkalender kommer jag att kort berätta om 24 utvalda kollegers fina egenskaper och på vilket sätt jag lärt känna dem, säger Östman.
– Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår generations mest betydelsefulla jubileumsår. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Jubileumsåret ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och ge en riktning för Finlands framtida utveckling. Vårt historia innehåller sorg och glädjeämnen. Våra veteraner försvarade vår självständighet. Andra världskriget och återuppbyggnaden av landet förenade folket. De gjorde det TILLSAMMANS.

Följ med min JULKALENDER – UPPMUNTRA DINA KAMRATER
på adressen www.peterostman.fi